Vzpomínáte si, jak vám babička v dětství pekla bábovku? Pokud ne, s tímto receptem si na to vzpomenete! Určitě si ho udělejte. Tato hrnková šlehačková bábovka je jemná a měkká. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrnková šlehačková bábovka
Co budeme potřebovat:
Základní suroviny:
- 3 ks vajec
- 2/3 hrnku moučkového cukru
- 2/3 hrnku smetany ke šlehání
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku mletých lískových oříšků
- 2 lžíce rozinek
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 balíček vanilinového cukru
Ostatní suroviny:
- sůl
- citronová kůra
- tuk na mazání
- kokos k vysypání formy
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhaným kokosem. Vejce rozdělíme a z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
2. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilínový cukr, ořechy, citrónovou kůru, rozinky a smetanu. Důkladně promícháme.
3. Do těsta zapracujeme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme přibližně 45 minut.
4. Po upečení bábovku vyjmeme, ještě teplou vyklopíme a pocukrujeme.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na neodolatelné pařené buchty plněné švestkami, které vás ve vzpomínkách přenesou do babiččiny kuchyně.