Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na vepřová žebra!
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřových žeber
- jedna lžička soli
- jedna lžička granulovaného česneku
- jedna čajová lžička mletého kardamomu
- jedna lžička sladké papriky
- 1 lžička italských bylinek
- chilli paprička – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rajčatové omáčky nebo kečupu
- 1 lžička hořčice
Jak budeme postupovat:
1.Vepřová žebra omyjte a osušte papírovými utěrkami.
2.Pak mezi nimi vytvořte hluboké, ale neúplné úseky.
3. Do hluboké mísy dejte sůl, granulovaný česnek, mletý kardamom, papriku, italské bylinky, papriku a mletý černý pepř podle chuti, sójovou omáčku, rajčatovou omáčku a hořčici. Velmi dobře promíchejte.
4.Žebra potřete vzniklou marinádou pomocí štětce (ze všech stran) a nechte je marinovat alespoň 30 minut.
5.Poté je položte na plech a přikryjte alobalem.
6.Vepřová žebra pečte 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
7.Odstraňte fólii z povrchu a pečte dalších 10-15 minut do hněda.
8.Vepřová žebírka podávejte s přílohou a omáčkou, kterou máte rádi!