Pokud máte doma hodně rajčat, připravte si chutný domácí kečup

Nevíte, co se zralými rajčaty? Jednoduché řešení: domácí kečup! Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pokud máte doma hodně rajčat, připravte si chutný domácí kečup
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 1 kg zralých rajčat
  • 120 g cibule
  • 120 g jablek
  • 80 g cukru
  • 5 ks celého černého pepře
  • 2 ks hřebíčku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 ks bobkového listu
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 70 ml jablečného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 70 ml vody

Jak budeme postupovat:

1.  Rajčata, jablka (se slupkou) a cibuli omyjte, očistěte a nakrájejte na větší kousky. Vložte je do hrnce a přidejte vodu, ocet, cukr a koření. Koření můžete dát zvlášť do speciálního sáčku, aby se lépe vyjímalo. Za občasného míchání vařte asi 50 minut do zhoustnutí.

2. Poté vyjměte koření a směs rozmixujte ponorným mixérem. Poté směs kečupu přeceďte přes husté síto a ještě horký kečup nalijte do skleněných zavařovacích sklenic. Sterilizujte 20 minut.