Hrníčkové lívance z ovesných vloček – zdravá verze oblíbeného receptu

Vyměňte mouku za ovesné vločky a připravte si s námi tyto lívance, no zdravou verzi. Ideální k snídani, obědu i večeři.

Hrníčkové lívance z ovesných vloček
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrníčkové lívance z ovesných vloček

Co budeme potřebovat:

na lívance:

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • kokosový olej na opékání

ostatné suroviny:

  • banán, vlašské ořechy, med


Jak budeme postupovat:

  • Jemné ovesné vločky zalijte mlékem a nechte je asi 20 minut nasáknout. Poté do nabobtnalých ovesných vloček s mlékem přidejte vejce, med, prášek do pečiva, prášek do pečiva, mletou skořici a sůl. Vše dobře promíchejte.
  • Na pánvi rozehřejte trochu kokosového oleje a pomalu smažte menší lívance.
  • Upečené lívance naservírujte na talíře, přidejte na plátky nakrájený banán, posypte ořechy a pokapejte medem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na lahodné jogurtové palačinky z netradičního těsta: Nejoblíbenější palačinky u nás doma!