Vynikající bramborový pokrm, který je velmi jednoduchý na přípravu, ale je hnědý, chutný a má křupavou kůrku.Tyto vynikající pečené brambory si zamiluje opravdu každý. Vyzkoušejte tuto novou přílohou co nejdříve.

Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor (již oloupaných)
- 1 cibule
- 3 vejce
- 1 lžička soli
- 2 stroužky česneku
- černý pepř – podle chuti
- 1-2 lžíce škrobu
- 40 ml oleje
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nastrouhejte na velkém struhadle a cibuli na malém struhadle.
2. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, černý pepř a vejce a všechny ingredience velmi dobře promíchejte.
- Nedoporučujeme přidávat žádné další koření, aby se nezměnila chuť brambor.
3. Následně přidejte škrob a znovu promíchejte.

4. Formu vymažte 20 ml oleje, přeneste do ní brambory, zarovnejte povrch, nalijte zbylých 20 ml oleje a rovnoměrně rozetřete štětcem. Brambory tak získají zlatavou barvu.
5. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50-60 minut.
Pokud chcete brambory zbavit tekutiny, přidejte 100 ml smetany na vaření. Případně můžete cibuli nejprve zpěnit a pak ji přidat k bramborám.

Brambory podávejte buď samotné, nebo jako přílohu k masovým pokrmům. Jsou vynikající teplé i studené.
Přejeme vám dobrou chuť!