Palačinky se zelím a houbami: Lepší už mít nemůžete!

Palačinky jsou vynikající nejen na sladce, ale také na slano. Určitě vyzkoušejte tento recept na palačinky se zelím a houbami!

palačinky se zelím a houbami: lepší už mít nemůžete!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Palačinky se zelím a houbami

Co budeme potřebovat:
  • 2 šálky polohrubé pšeničné mouky
  • 1 šálek minerální vody
  • 1 šálek mléka
  • 3 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • sůl
  • strouhanka

nádivka:

  • 30 dkg kysaného zelí
  • 10 dkg žlutého sýra
  • 1/2 kg žampionů
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř, česnek podle chuti

na obalení:

  • 2 vejce
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/2 hrnku mouky
  • sůl, pepř
  • strouhanka
  • tuk na smažení


Jak budeme postupovat:

  • Do mísy dejte mouku, mléko, vodu, vejce, olej a sůl. Vše smíchejte a těsto nechte 30 minut odpočívat.
  • Palačinky smažte na suché pánvi.
  • Žampiony a cibuli nakrájíme, osmahneme na másle a přidáme nakrájené zelí.
  • Přidejte 1/2 hrnku vody a přikryté vařte 30 minut.
  • Dochuťte solí, pepřem a drceným česnekem.
  • Nádivku nechte vychladnout a poté ji smíchejte s nastrouhaným sýrem.
  • Na palačinky dejte část náplně a přeložte je. Poté je namočte do rozšlehaného vejce a obalte ve strouhance.
  • Smažte dozlatova.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na palačinky se zelím a houbami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na vepřovou panenku s houbami v sýrové omáčce.