Vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem a jednoduchou přípravou

Domácí pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí oslav a večírků. Velmi snadno s nimi vytvoříte chlebíčky nebo jednohubky, stejně tak dobře poslouží jako snídaně. Tato vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem se skvěle hodí na čerstvě upečené pečivo. Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a výsledná chuť neskutečná.

vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem a jednoduchou přípravou
Zdroj: shutterstock

Vynikající vajíčková pomazánka s taveným sýrem:

Co budeme potřebovat:

  • 4 ks vejce
  • 120 g tavený sýr
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • sůl, pepř, sladká mletá paprika dle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Ve vroucí vodě si uvaříme vejce. Povaříme je zhruba 8 až 9 minut. Po uplynutí času je rychle zchladíme studenou vodou a oloupeme.

2) Vejce přepůlíme, vložíme do mísy, přidáme sýr, hořčici a pomocí vidličky zpracujeme do pomazánky.

3) Pomazánku dochutíme solí, pepřem a špetkou mleté ​​papriky a podáváme na čerstvém pečivu dozdobenou např. čerstvou pažitkou nebo plátky ředkvičky.