Domů Recepty Křupavý a nadýchaný domácí chléb – Jedno sousto a na ten kupovaný...

Křupavý a nadýchaný domácí chléb – Jedno sousto a na ten kupovaný si už ani nevzpomenete!

ZDROJyoutube / Fatma'nın Mutfağından

Dnes jsme si pro vás připravili recept na křupavý a nadýchaný domácí chléb. Jakmile ochutnáte jedno sousto tohoto chleba, tak už si na ten kupovaný ani nevzpomenete! Příprava této dobroty není ani nijak náročná, zvládne jí téměř každá kuchařský začátečník, a to jen díky tomuto jednoduchému foto receptu.

Oslovili jsme vás? Pojďme si tedy společně přichystat tento křupavý a nadýchaný domácí chléb!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Zdroj: youtube / Fatma’nın Mutfağından

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento makový dezert!


Výborný recept na křupavý domácí chléb:

Co budeme potřebovat:

  • 10 g čerstvého droždí
  • 250 ml teplé vody
  • 10 g cukru
  • 7 g soli
  • 320 g mouky na chleba

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si do mísy rozdrobíme droždí. Nalijeme vodu a přidáme cukr, sůl a mouku. Vše důkladně promícháme a vypracujeme si hezké hladké těsto. Necháme kynout 1 hodinu.

Zdroj: youtube / Fatma’nın Mutfağından

2) Po uplynulé době si pomoučníme vál a těsto si rozdělíme na 4 stejné části. Z každé části si vytvoříme placku, kterou zarolujeme, tak jako vidíme na obrázku.

Nepřehlédněte:
Nadýchané, křupavé a prostě božské: Vyzkoušejte tyto levné a jednoduché sušenky!

3) Uložíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Překryjeme utěrkou a necháme ještě chvilku odpočinout. Následně chleby potřeme vodou a posypeme moukou.

Zdroj: youtube / Fatma’nın Mutfağından

4) Pečeme při 200 stupních zhruba 40-45 minut. Máme hotovo!

Zdroj: youtube / Fatma’nın Mutfağından

VIDEO NÁVOD NA DOMÁCÍ CHLÉB: