Nebojte se barev, které rozzáří každý interiér. Podívejte se na 60 důkazů, že barevné stěny se hodí do každého interiéru

Bílá je praktická, univerzální, dobře se kombinuje, ale po nějaké době může být dost sterilní. Při malování bytu se nebojte sáhnout po výrazné barvě. Pokud se obáváte, že bude příliš odvážná, můžete ji stejně jako tapetování použít jen na jednu stěnu. Co zkusit modrou nebo zelenou?

V současné době je k dispozici množství barev, odstínů a barevných variant. Nebojte se experimentovat a sáhněte po odvážnějších barvách. Syté barvy jsou nyní v interiérech “in”. Od kanárkově žluté po magicky fialovou. Nezapomeňte však, že zvolená barva by měla ladit s ostatními bytovými doplňky a nábytkem. Kromě toho se do obývacího pokoje hodí spíše teplé barvy, jako je žlutá, oranžová a červená, které vám navodí příjemný pocit a dodají vám energii. Naopak chladné barvy, jako je modrá nebo zelená, jsou vhodnější do ložnice, pracovny nebo koupelny. Uklidňují a očišťují.

Barvy v interiéru: Jak s nimi pracovat?

Kromě toho, že barvy rozzáří váš domov, lze s nimi při malování vytvořit i skvělé vizuální kouzlo. Lze je použít k optickému zvětšení nebo zmenšení místnosti, k jejímu zvýšení nebo snížení, k jejímu prosvětlení nebo ztlumení. Například tmavší zadní stěna místnost zkracuje, zatímco tmavší boční stěny ji prodlužují. Ani v tomto případě však nic nepřehánějte. Musíte na to jít s citem. Pamatujte na základní pravidla, aby výsledek nebyl rušivý. Jedním z nich je, že byste neměli kombinovat více než dvě barvy na stěnách v místnosti. A také, že čím bohatší odstíny máte, tím menší plochu byste jimi měli vymalovat. Použijte tedy jeden ze sytých odstínů na jednu vybranou stěnu a zbývající stěny vymalujte nejlépe bílou barvou. Našli jsme šedesát fotografií interiérů, kterým výrazné barevné stěny dodaly ten správný šmrnc. Prohlédněte si je ve fotogalerii a inspirujte se!

Další skvělé inspirace pro tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

Pokud se Vám tyto inspirace na barevné stěny do každého interiéru líbily, sdílejte článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Podívejte se, co dokáže kamenný obklad v interiéru!