Ořechový dezert s příchutí karamelu: Tento zákusek si zamiluje celá rodina!

Máte chuť na něco sladkého a chtěli byste potěšit svou rodinu nebo známé? Pokud ano, připravte jim dnešní recept. Jedná se luxusní ořechový dezert s příchutí karamelu. Příprava Vás určitě mile překvapí a chuť si zamilujete. Už se Vám sbíhají sliny? Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat na jeho přípravu a jak budeme postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet. 

Snímek obrazovky 2021 10 02 v 17.03.56
Zdroj: Ketkes.com

Co budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 15 dkg cukru
  • 4 polévkové lžíce teplé vody
  • 1,5 dl oleje
  • 15 dkg mouky
  • 15 dkg arašídových ořechů
  • 1 pytel prášku do pečiva
  • špetku soli
Na krém:
  • 20 dkg cukru
  • 2 dl vody
  • 3 lžíce mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 12,5 dkg másla
  • 3 dl šlehačky
  • 15 dkg drcených vlašských ořechů

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si rozšleháme vaječné bílky se solí až do zpěnění, poté přidáme cukr a vodu, společně rozmixujeme pomocí mixéru, dále přidáme žloutky, olej a vše důkladně zamícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a ořechy a dobře promícháme.

2) Těsto nalijeme na plech potažený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut při 175 stupních.

3) Po dokončení necháme vychladnout a rozdělíme na dva díly.

4) Nasypeme cukr do kastrolu a necháme zkaramelizovat na mírném ohni, poté nalijeme do vody, ale budeme opatrní, protože bude pěnit. Když začne houstnout, vyjmeme ji ze sporáku a necháme ji vychladnout.

5) Rozšleháme vejce s 3 lžícemi cukru, přidáme mouku a poté chlazený karamelový sirup. Pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud není hustý, jako pudink. Vyjmeme ze sporáku, zamícháme máslo a ochladíme. Přidáme tři lžíce smetany.

6) Rozšleháme pěnu a pomalu přidáme karamelový krém a dobře promícháme. Nasekané vlašské ořechy osmažíme na pánvi několik minut a dáváme pozor, aby se nespálily.

7) Položíme půlku na podnos a rozděláme krém na tři čtvrtiny , přikryjeme druhou půlkou a zbývajícím krémem potřeme.

8) Posypeme propláchnutými, ale shlazenými kousky vlašských ořechů a karamelový krém odložíme do pěnového sáčku nebo nastrouháme lžičkou. Umístíme do chladničky na 2-3 hodiny a poté nakrájíme na kousky.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na řezy s jablky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!

Zdroj receptu: Ketkes.com