Domů RECEPTY Nepečený vídeňský koláč: Fantasticky chutný dezert ke kávě!

Nepečený vídeňský koláč: Fantasticky chutný dezert ke kávě!

Máte chuť na lahodný, sladký dezert a přitom nemáte chuť na pečení? Péct rozhodně nemusíte. Připravit si můžete vynikající nepečený dezert, který ocení malí i velcí a skvěle se hodí ke kávě. Jeho příprava je velice jednoduchá a zvládne ji i začátečník. Podívejme se, co budete potřebovat na přípravu tohoto jednoduchého, rychlého a velmi chutného dezertu.

Zdroj: najbolji-recepti.com

Co budeme potřebovat:

Na první vrstvu:

  • 2 (šálek 2 dcl) kr. cukru
  • 2 sklenice vody
  • 125 g másla nebo margarínu
  • 200 g kokosu
  • 100 g čokolády
  • 250 g mletých sušenek
  • 1 list dortové oplatky
  • 200 g celých sušenek

Na druhou vrstvu:

  • 100 g cukru
  • 1/2 dcl vody
  • 100 g čokolády
  • 125 g másla nebo margarínu
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 2 dcl pomerančové šťávy

Na polevu:

  • 150 g čokolády
  • 5 polévkových lžic oleje

Jak budeme postupovat:

Vrstva 1

1) Dáme cukr a vodu na plamen a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Dále přidáme máslo nebo margarín a čokoládu – mícháním rozpustíme.

2) Odstraníme z tepla a přidáme kokos a mleté sušenky. Vše důkladně promícháme.

3) Vzniklou hmotu navrstvíme na jeden plát oplatky, dokud je teplé. Na hmotu položíme sušenky, které předtím necháme namočené v pomerančové šťávě.

Vrstva 2

4) Cukr a vodu dáme na plamen a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme máslo nebo margarín a čokoládu – mícháním rozpustíme.

5) Odstraníme z tepla a přidáme mleté vlašské ořechy. Hmotu dobře promícháme a naneseme na sušenky. Necháme vychladnout a připravíme čokoládovou polevu.

6) Rozmícháme čokoládu s olejem na mírném ohni a na koláč nalijeme polevu a nakonec posypeme kokosem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud stále pátráte po inspiraci na sladký dezert inspirovaný podzimem, neváhejte si přečíst i tento článek s receptem na delikátní cuketové brownies!

Zdroj receptu: najbolji-recepti.com