Rádi byste si připravili něco sladkého a osvěžujícího? Tento piškotový dezert se smetanovo-pomerančovým krémem je ideální volbou pro všechny milovníky citrusových chutí. Kombinace jemných mléčných piškot, krémové náplně a svěží pomerančové polevy vytvoří harmonickou chuť, kterou si zamilujete. Dezert je zdobený kokosem, který mu dodává exotický nádech a krásný vzhled. Pojďme se pustit do přípravy!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak se inspirujte dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!
Piškotový dezert se smetanovo-pomerančovým krémem a pomerančovou polevou s kokosem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 300 g dlouhé piškoty + 200 ml mléka
Krém:
- 200 ml čerstvá pomerančová šťáva
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 350 ml slazená smetana ke šlehání
Poleva:
- 300 ml čerstvá pomerančová šťáva
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce kukuřičný škrob
Na zdobení:
- strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do menšího hrnce nalijte čerstvou pomerančovou šťávu, nasypejte cukr a přisypejte kukuřičný škrob. Hrnec postavte na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření nechejte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
2. Základ: Připravte si formu o průměru 25 cm vyloženou fólií a naskládejte po obvodu překrojené dlouhé piškoty namočené v mléce.
3. Krém: Následně do velké mísy nalijte slazenou smetanu ke šlehání, kterou vyšlehejte a poté do ní vlijte vychlazenou pomerančovou směs. Společně šlehejte do nadýchaného hladkého krému a promíchejte stěrkou.
4. Získaný krém si naneste do středu formy, lžící rozetřete a znovu pokládejte dlouhé piškoty namočené v mléce. Přikryjte fólií a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
5. Poleva: Do menšího hrnce nalijte čerstvou pomerančovou šťávu, nasypejte cukr a přisypejte kukuřičný škrob – promíchejte. Hrnec postavte na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni do jemného zhoustnutí.
6. Po 4 hodinách vyjměte formu z lednice, odstraňte fólii a dezert překlopte pomocí talíře na druhou stranu. Boky dezertu obalte ve strouhaném kokosu a na ztuhlý krém nalijte připravenou pomerančovou polevu. Jemně přetřepejte a uložte dezert na 2-3 hodiny do lednice na ztuhnutí.
7. Piškotový dezert se smetanovo-pomerančovým krémem s osvěžující pomerančovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.