Vždy když mám doma jablka, tak připravím tyhle úžasné jablečné placičky, které všichni milují

Jablečné placičky jsou úžasným spojením jemné textury a svěží ovocné chuti. Tento zdravý pokrm je oblíbený nejen k snídani, ale i jako sladký dezert. Jejich příprava je snadná a rychlá, ať už použijete sladká nebo kyselá jablka, která dodají placičkám výjimečnou chuť. Přidání skořice nebo vanilkového cukru je navíc perfektní způsob, jak jídlo zpestřit. Připravte si tyto jablečné placičky a uvidíte, proč je všichni milují!

Zdroj: souspark.ru

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 500 g kefíru
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 jablka

Vyzkoušejte také:


Postup

1) Příprava těsta:
Do misky rozbijte vejce, přidejte sůl a cukr. Důkladně směs promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přilijte kefír a opět promíchejte.

2) Přidání mouky:
Postupně do směsi přidávejte mouku a míchejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek. Nakonec přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.

3) Příprava jablek:
Oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte strouhaná jablka do těsta a dobře promíchejte.

4) Smažení placiček:
Na středně rozpálené pánvi s trochou oleje smažte malé porce těsta. Smažte placičky z obou stran dozlatova. Aby se jablka uvnitř dobře propekla, po otočení placiček na druhou stranu pánev na minutu přikryjte pokličkou.

Prohlédněte si další úžasné jablečné recepty zde.


Závěr

Jablečné placičky jsou skvělou volbou nejen jako zdravá a chutná snídaně, ale i jako dezert. Jsou rychlé na přípravu a jejich svěží ovocná chuť potěší všechny členy rodiny. Ať už je podáváte samotné, s jogurtem nebo se šlehačkou, vždy budou vynikající. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami!