Připravte si lahodnou marinovanou vepřovou roládu se sýrem a pečenými paprikami podle našeho snadného receptu krok za krokem. Tento pokrm je ideální pro rodinné večeře i slavnostní příležitosti. Díky podrobnému návodu bude příprava tohoto chutného jídla hračka i pro začátečníky v kuchyni. Vyzkoušejte tento recept a užijte si dokonalý gurmánský zážitek!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Marinovaná vepřová roláda se sýrem a pečenými paprikami
Co budeme potřebovat:
- Vepřová kotleta (1 kus) 2 kg
- Česnek 1 stroužek
- Sójová omáčka 150 ml
- Sůl a mletý pepř
- Strouhaný sýr 250 g
- Pečené papriky 2-3 kusy
- Čerstvá petržel 1 svazek
- Majonéza 300 g
- Celozrnná hořčice 100 g
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte 1 kus vepřové kotlety (asi 2 kg) a položte jej na pracovní plochu. Přebytečnou vodu odstraňte papírovými utěrkami.
2. Nakrájejte maso spirálovitě na plátky o tloušťce 2 cm, dokud nezískáte plát masa.
3. Maso přikryjte potravinovou fólií.
4. Celý povrch masa rovnoměrně vyklepejte.
5. Pak odstraňte fólii.
6. V míse smíchejte rozdrcený česnek z jedné hlavy s 100 ml sójové omáčky a 1 lžičkou soli. Dobře promíchejte, aby se směs spojila.
7. Směs nalijte na maso.
8. Maso podélně srolujte.
9. Roládu přendejte do mísy a přikryjte fólií.
10. Nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny.
11. Po marinování vyjměte maso z chladničky.
12. Roládu rozložte na pracovní plochu.
13. V míse smíchejte 300 g majonézy s 100 g plnotučné hořčice s celými semínky. Dobře promíchejte.
14. Rozetřete směs majonézy a hořčice rovnoměrně po celé ploše masa.
15. Odložte si stranou 3-4 polévkové lžíce směsi.
16. Na 2/3 plochy masa rovnoměrně rozprostřete 250 g strouhaného sýra.
17. Posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
18. Přidejte na kostičky nakrájené pečené papriky (2-3 ks).
19. Maso pevně srolujte po délce, přičemž poslední část masa potřete zbylou směsí majonézy a hořčice, aby se roláda dobře uzavřela.
20. Rolku svažte provázkem.
21. Přeneste roládu do pečící nádoby.
22. Horní část potřete 2-3 lžícemi zbylé majonézové směsi.
23. Přikryjte nejdříve pečicím papírem a poté alobalem.
24. Předehřejte troubu na 190 °C a peče 1,5-2 hodiny při 190 °C.
25. Pak maso vyjměte z trouby a odstraňte alobal.
26. Roládu znovu potřete majonézou.
27. Vraťte do trouby a pečte dalších 50 minut při 190 °C.
28. Po upečení vyjměte z trouby.
29. Nakrájejte ji na vhodná kolečka.
30. Pokapejte omáčkou z pánve.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.