Vepřové maso s rýží je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept na čínu z vepřového masa s rýží je jednoduchý a rychlý na přípravu a je ideální pro týdenní večeři. Maso je marinované v lahodné směsi koření a poté restované se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.
Ingredience:
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 pórek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kari
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- 200 g rýže
- 200 g mražené čínské zeleniny
- 1 lžíce solamylu (volitelně)
Postup:
1) Vepřové maso nakrájejte na nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, kari, kurkumu, kajenský pepř, sůl a pepř. Maso přidejte do marinády a promíchejte, aby bylo ze všech stran pokryté. Nechte marinovat alespoň 30 minut, nebo ideálně přes noc.
2) Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
3) Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, papriku a pórek, dokud nezesklovatí. Přidejte marinované maso a restujte ho prudce, dokud se nezapeče ze všech stran.
4) Podlijte trochou vody a duste maso doměkka, asi 15-20 minut.
5) Přidejte mraženou čínskou zeleninu a duste ještě 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
6) Pokud chcete omáčku zahustit, rozmíchejte solamyl v troše studené vody a vmíchejte do omáčky. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
7) Podávejte čínu z vepřového masa s rýží a ozdobte ji čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Připravte si také:
Závěr
Tento recept na čínu z vepřového masa s rýží je snadný a rychlý na přípravu a je ideální pro týdenní večeři. Maso je marinované v lahodné směsi koření a poté restované se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.