Vynikající čína z vepřového masa s rýží: Dokonalý oběd připravený za pár minut

Vepřové maso s rýží je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept na čínu z vepřového masa s rýží je jednoduchý a rychlý na přípravu a je ideální pro týdenní večeři. Maso je marinované v lahodné směsi koření a poté restované se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Ingredience:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 pórek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička kari
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • 200 g rýže
  • 200 g mražené čínské zeleniny
  • 1 lžíce solamylu (volitelně)

Postup:

1) Vepřové maso nakrájejte na nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, kari, kurkumu, kajenský pepř, sůl a pepř. Maso přidejte do marinády a promíchejte, aby bylo ze všech stran pokryté. Nechte marinovat alespoň 30 minut, nebo ideálně přes noc.

2) Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.

3) Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, papriku a pórek, dokud nezesklovatí. Přidejte marinované maso a restujte ho prudce, dokud se nezapeče ze všech stran.

4) Podlijte trochou vody a duste maso doměkka, asi 15-20 minut.

5) Přidejte mraženou čínskou zeleninu a duste ještě 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

6) Pokud chcete omáčku zahustit, rozmíchejte solamyl v troše studené vody a vmíchejte do omáčky. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

7) Podávejte čínu z vepřového masa s rýží a ozdobte ji čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Připravte si také:

Závěr

Tento recept na čínu z vepřového masa s rýží je snadný a rychlý na přípravu a je ideální pro týdenní večeři. Maso je marinované v lahodné směsi koření a poté restované se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.