Objevte lahodnou nepečenou dvoubarevnou banánovou roládu, která spojuje krémovou Nutellu, jemnou ricottu a sladké banány. Tento jednoduchý a rychlý dezert je nejen krásně vypadající, ale také neodolatelně chutný. Díky své lehké přípravě a bohaté chuti snadno trumfne i tradiční pečené dezerty. Překvapte svou rodinu a přátele tímto skvělým dezertem, který se stane hvězdou každé oslavy nebo setkání.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečená dvoubarevná banánová roláda s Nutellou a ricottou
Co budeme potřebovat:
- 300 g sušenek
- 3 lžíce Nutelly
- 2 banány
- 70 g sýra ricotta (můžete nahradit mascarpone nebo jemným tvarohem)
- 80 g bílé čokolády
- 80 g mléčné čokolády
- 120 g rozpuštěného másla
- 30 g moučkového cukru
- 70 ml smetany ke šlehání
- 30 g kokosové mouky
- Bublinková fólie
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky rozdrťte a jemně je rozmixujte tyčovým mixérem.
2. Přidejte rozpuštěné máslo, promíchejte, přidejte Nutellu a opět dobře promíchejte.
3. Na potravinářskou fólii rozložte směs, přikryjte další fólií a vyválejte na tenký plát.
4. V misce smíchejte sýr ricotta a moučkový cukr dohladka.
5. Přidejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte. Jemně vmíchejte kokosovou mouku a směs natřete rovnoměrně na vyválený plát sušenek.
6. Na plát položte dva banány a srolujte pomocí fólie.
7. Roládu vložte do ledničky na 30 minut.
8. Rozehřejte bílou a mléčnou čokoládu. Obě rozehřáté čokolády vlijte do zdobících sáčků.
9. Připravte bublinkovou fólii a střídavě na ni stříkejte čokoládu. Jemně roztírejte lžící.
10. Roládu vyjměte z fólie a na její povrch přiložte bublinkovou fólii s čokoládou. Vložte zpět do ledničky na 30 minut.
11. Vyjměte roládu z ledničky, opatrně sejměte bublinkovou fólii a roládu můžete servírovat.
Přejeme vám dobrou chuť! 😊