Představte si lehký a osvěžující dezert, který okouzlí vaše chuťové smysly. Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou je nejen lahodná, ale také jednoduchá na přípravu, aniž byste museli zapínat troubu! Připravte se na sladkou harmonii chutí, která vás vezme do světa delikátních požitků.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Raffaello nepečená sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ + krém:
- 300 g drobné sušenky
- 50 g strouhaný kokos
- 130 ml teplé mléko
- 250 g mascarpone
- 50 g moučkový cukr
- 500 ml smetana ke šlehání
Ostatní:
- 2 balíčky kuliček Raffaello (po 40 g)
Zdobení:
- 150 g lupínky bílé čokolády
- 5 lžic smetany ke šlehání
- strouhaný kokos – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Základ + krém: Do misky nalámejte nadrobno sušenky, přidejte strouhaný kokos a zalijte teplým mlékem – dobře promíchejte.
2. Do jiné misky dejte mascarpone, moučkový cukr a nalijte smetanu ke šlehání – vyšlehejte do nadýchaného bílého krému.
3. 1/2 vyšlehaného krému přendejte do mísy se sušenkovým základem – dobře promíchejte.
4. Směs základu pěkně rozetřete na papír o rozměrech 28 x 34 cm.
5. Následně rozetřete druhou 1/2 vyšlehaného krému a rozdrobte kuličky raffaello po celé ploše. Pomocí papíru srolujte do rolády a položte přes noc do lednice na ztuhnutí.
6. Na druhý den vyndejte roládu z lednice a odstraňte papír.
7. Zdobení: Do malé misky nasypte lupínky bílé čokolády a nalijte smetanu ke šlehání – rozpusťte v mikrovlnce nebo na páře.
8. Výslednou čokoládou přelijte roládu a posypte strouhaným kokosem.
9. Raffaello sušenkovo-kokosovou roládu se smetanovým mascarpone a bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!