Minutková vepřová krkovička: Naložte si ji do této jednoduché marinády a šup na pánev, lepší jste nejedli

Objevte tajemství dokonale šťavnaté a aromatické vepřové krkovičky s touto neuvěřitelně jednoduchou, ale účinnou marinádou. Ačkoliv se krkovička může zdát někdy příliš tučná nebo žvýkací, správná příprava a marinování dokáže zázraky. Vyzkoušejte tento recept, který je důkazem, že méně je někdy více, a připravte si neodolatelně lahodné pokrmy jen s čtyřmi základními ingrediencemi.

Zdroj: napi-menu.blogspot.com

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová krkovička: 4 kousky
  • Sůl: podle chuti
  • Pepř: podle chuti
  • Olivový olej
  • Sušená bazalka

Postup:

1) Příprava masíčka: Maso důkladně omyjte, osušte a jemně naklepejte, abyste zvýšili jeho křehkost.

2) Marinování: Maso rovnoměrně osolte, opepřete. V malé misce si smíchejte olivový olej se sušenou bazalkou a tuto směs poté rovnoměrně naneste na všechny kousky masíčka.

3) Odpočinek: Marinované maso přemístěte do uzavíratelné nádoby a nechte odpočívat v chladničce. Pro nejlepší výsledky marinujte maso alespoň několik hodin, ideálně však 3 dny.

4) Vaření: Maso vyjměte z chladničky a nechte jej chvíli odpočinout na pokojové teplotě. Poté ho smažte na rozpálené pánvi z obou stran po dobu 5 minut, dokud není krásně zlatavé a šťavnaté.

5) Podávání: Hotovou krkovičku podávejte hned, ideálně s vaší oblíbenou přílohou nebo jako součást grilovacího menu.

Vyzkoušejte také:

Závěr

S touto minutkovou vepřovou krkovičkou v jednoduché marinádě si připravíte nezapomenutelný kulinářský zážitek. Dokonale chutná, šťavnatá a plná aromat díky kombinaci olivového oleje a bazalky, tato krkovička se stane hvězdou vašeho jídelního stolu. Ať už na klidnou večeři nebo víkendové grilování, vždy zaujme a potěší.