Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na gurmánské špagety Bolognese v rajčatové omáčce.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Gurmánské špagety Bolognese v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:- 200 g špagety
Omáčka:
- 1 cibule
- rostlinný olej – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 2 celerové tyčinky
- 400 g mleté maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- trochu suché červené víno – na podlití
- 500 g nakrájená rajčata ve vlastní šťávě
- sušená bazalka – podle chuti
Ostatní:
- strouhaný parmazán – na posypání
- čerstvý lísteček bazalky – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni do průhledna a přidejte prolisovaný česnek. Pak vsypejte nakrájenou mrkev a celerové tyčinky – promíchejte a společně smažte. Dále vložte mleté maso – smažte bez pokličky na středním ohni za stálého míchání. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a podlijte suchým červeným vínem (víno by se mělo úplně odpařit) a přidejte nakrájená rajčata ve vlastní šťávě. Dobře promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte omáčku 2 hodiny na mírném ohni.
2. Mezitím do vroucí osolené vody vsypejte špagety, které vařte podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
3. Po uvaření špagety al dente vmíchejte do omáčky, pořádně promíchejte a na závěr posypejte strouhaným parmazánem a ozdobte lístečkem čerstvé bazalky.
4. Gurmánské špagety Bolognese s rajčatové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!