Krok za krokem vám představíme skvělý recept na krémový Nescafé čokoládový dezert ve sklenicích. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo pozvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného kávového dezertu ocení všichni. Delikatesa!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Krémový Nescafé čokoládový dezert ve sklenicích
Co budeme potřebovat:Krém:
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce kukuřičný škrob
- 1 lžíce Nescafé káva
- 500 ml mléko
- 50 g lupínky tmavé čokolády
Poleva:
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce Nescafé káva
- 2 lžíce horká voda
Na zdobení a posypání:
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do hrnce nasypejte cukr, kukuřičný škrob a Nescafé kávu. Vše promíchejte. Pak ve 2 fázích přilijte mléko – dobře promíchejte a za stálého míchání vařte na středním ohni. Na konec ještě vmíchejte lupínky tmavé čokolády – promíchejte.
2. Výsledný krém nalijte do pohárů a uložte do lednice na ztuhnutí.
3. Poleva: Do sklenice si nasypejte cukr, Nescafé kávu a zalijte horkou vodou – rozmixujte malým ručním mixérem.
4. Získanou polevu pomocí lžíce naneste na povrch ztuhlého krému, pěkně rozetřete, uhlaďte a ozdobte-posypejte kakaem. Hotovo!
Krémový Nescafé čokoládový dezert ve sklenicích podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou kávovou chuť!
VIDEO NÁVOD: