Recept na perfektní americké nadýchané koblihy: Krok za krokem

Připravte se objevit tajemství přípravy perfektních amerických nadýchaných koblih s naším detailním krok za krokem průvodcem. Tyto koblihy jsou vrcholným ztělesněním sladkého pečiva, kde se spojuje měkká, vzdušná textura s lahodně sladkou chutí. S našimi tipy a triky se stanete mistrem v pečení amerických nadýchaných koblihů, které oslní nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Americké nadýchané koblihy

Na koblihy:

  • Mouka 470 g
  • Teplé mléko 200 g
  • Droždí 20 g
  • Celá vejce 2 ks
  • Cukr 25 g
  • Máslo 50 g
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • Vanilková esence
  • Sůl
  • Olej na smažení

Na zdobení:

  • Bílá čokoláda
  • Hořká čokoláda
  • Mléčná čokoláda
  • Potravinářské barvivo
  • Jedlé ozdoby

Jak budeme postupovat:

1. Do velké mísy dáme 200 ml vlažného mléka, 25 g cukru a 20 g čerstvého droždí, nadrobno rozdrobeného.

2. Metličkou mícháme, aby se ingredience rozpustily.

3. Necháme 10 minut, aby se droždí aktivovalo, a poté promícháme. Přidáme 2 celá vejce a opět promícháme metličkou.

4. Přidejte 470 g mouky, sůl, vanilkovou esenci, nastrouhanou kůru z 1 citronu a 50 g rozpuštěného a vychladlého másla.

5. Ručně dobře hněteme asi 10 minut, dokud není těsto měkké a mírně lepivé.

6. Mísu i těsto lehce vymažte lžící oleje.

7. Mísu přikryjte fólií a nechte 40-60 minut kynout.

8. Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozválíme nejprve rukama a poté válečkem.

9. Vytvoříme plát silný asi 2 cm.

10. Pomocí pomoučeného vykrajovátka vykrajujte koblihy o průměru 9-10 cm.

11. Poté menší pokličkou rovněž poprášenou moukou vykrojte vnitřek koblížků o průměru 3-4 cm.

12. Přikryté (fólií nebo kuchyňskou utěrkou) nechte kolečka 10-15 minut kynout.

13. Na pánev dáme silnou vrstvu rostlinného oleje na smažení. Olej dobře rozehřejte.

14. Koblihy smažte 1 minutu z každé strany.

15. Osmažené koblihy vyjměte na papírové utěrky, aby se do nich vsákl přebytečný olej.

16. Na zdobení jsme použili pouze čokoládu.

17. Rozpustíme bílou a hořkou nebo mléčnou čokoládu. Rozpuštěnou bílou čokoládu můžeme obarvit potravinářským barvivem.

18. Každý koblížek namočíme do čokolády a poté posypeme jedlým zdobením.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: