Připravte se objevit tajemství přípravy perfektních amerických nadýchaných koblih s naším detailním krok za krokem průvodcem. Tyto koblihy jsou vrcholným ztělesněním sladkého pečiva, kde se spojuje měkká, vzdušná textura s lahodně sladkou chutí. S našimi tipy a triky se stanete mistrem v pečení amerických nadýchaných koblihů, které oslní nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Americké nadýchané koblihy
Na koblihy:
- Mouka 470 g
- Teplé mléko 200 g
- Droždí 20 g
- Celá vejce 2 ks
- Cukr 25 g
- Máslo 50 g
- Nastrouhaná kůra z 1 citronu
- Vanilková esence
- Sůl
- Olej na smažení
Na zdobení:
- Bílá čokoláda
- Hořká čokoláda
- Mléčná čokoláda
- Potravinářské barvivo
- Jedlé ozdoby
Jak budeme postupovat:
1. Do velké mísy dáme 200 ml vlažného mléka, 25 g cukru a 20 g čerstvého droždí, nadrobno rozdrobeného.
2. Metličkou mícháme, aby se ingredience rozpustily.
3. Necháme 10 minut, aby se droždí aktivovalo, a poté promícháme. Přidáme 2 celá vejce a opět promícháme metličkou.
4. Přidejte 470 g mouky, sůl, vanilkovou esenci, nastrouhanou kůru z 1 citronu a 50 g rozpuštěného a vychladlého másla.
5. Ručně dobře hněteme asi 10 minut, dokud není těsto měkké a mírně lepivé.
6. Mísu i těsto lehce vymažte lžící oleje.
7. Mísu přikryjte fólií a nechte 40-60 minut kynout.
8. Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozválíme nejprve rukama a poté válečkem.
9. Vytvoříme plát silný asi 2 cm.
10. Pomocí pomoučeného vykrajovátka vykrajujte koblihy o průměru 9-10 cm.
11. Poté menší pokličkou rovněž poprášenou moukou vykrojte vnitřek koblížků o průměru 3-4 cm.
12. Přikryté (fólií nebo kuchyňskou utěrkou) nechte kolečka 10-15 minut kynout.
13. Na pánev dáme silnou vrstvu rostlinného oleje na smažení. Olej dobře rozehřejte.
14. Koblihy smažte 1 minutu z každé strany.
15. Osmažené koblihy vyjměte na papírové utěrky, aby se do nich vsákl přebytečný olej.
16. Na zdobení jsme použili pouze čokoládu.
17. Rozpustíme bílou a hořkou nebo mléčnou čokoládu. Rozpuštěnou bílou čokoládu můžeme obarvit potravinářským barvivem.
18. Každý koblížek namočíme do čokolády a poté posypeme jedlým zdobením.
Hotovo! Dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: