Tyto brambory dělám 3x týdně a stále nemáme dost: Příloha, kterou budete vyjídat přímo z plechu!

Připravte si brambory na plechu, které se stanou vaší oblíbenou přílohou. Díky kombinaci chilli papriček, červené papriky, tymiánu a kvalitního oleje získáte chutnou a aromatičtou pochoutku. Ať už jako doplněk k hlavnímu jídlu nebo jako samostatná snědení přímo z plechu, tyto brambory nadchnou každého.

Zdroj: Mutfak TV

Co budeme potřebovat:

  • Brambory (4 velké kusy)
  • Chilli papričky (mleté)
  • Červenou papriku (mletou)
  • Tymián
  • Sůl
  • Olej

Jak budeme postupovat:

1) Příprava brambor: Brambory si oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Čím tenčí, tím rychleji se upečou.

2) Ochucení: V míse promíchejte nakrájené brambory s chilli papričkami, červenou paprikou, tymiánem a solí. Důkladně pokapejte olejem a vše promíchejte rukama, aby bylo ochucení rovnoměrně rozprostřeno.

3) Pečení: Plech vyložte pečícím papírem a rozložte na něj brambory tak, aby kolečka ležela vedle sebe. Pečte v předehřáté troubě dozlatova. Doba pečení se může lišit v závislosti na tloušťce koleček a typu vaší trouby.

4) Podávání: Hotové brambory podávejte buď jako samostatnou pochoutku přímo z plechu, nebo jako přílohu k vašim oblíbeným jídlům.

Výborné těstoviny s kuřecím masem a sýrem z jedné pánve: Omáčku a těstoviny není třeba vařit zvlášť

Závěr

Tyto pečené brambory s chilli, paprikou a tymiánem představují jednoduchý, ale účinný způsob, jak obohatit vaše jídelníčky. Jejich příprava je rychlá a výsledek stojí za to. Užívejte si tuto chutnou a zdravou přílohu, která se hodí téměř ke všemu.