Hrách s uzenými vepřovými žebry – Skvělá kombinace pro vaření

Hrách s uzenými vepřovými žebry je jednou z těch kombinací, které vás doslova nadchnou. Tento recept spojuje hrášek s bohatou chutí uzených vepřových žeber, vytvářejíc tak dokonalou kombinaci chutí. Připravte se na jednoduché a chutné vaření, které vás potěší svou výslednou lahodností.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrách s uzenými vepřovými žebry

Co budeme potřebovat:
  • Mražený nebo zavařený hrášek 1 kg
  • Uzená vepřová žebra 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Masový vývar 800 ml
  • Rajčatový vývar 300 g
  • Mletý černý pepř
  • Čerstvý pepř
  • Sůl

Jak budeme postupovat:

1. Dvě cibule očistěte a nakrájejte nadrobno.

2. Ve velké pánvi wok osmahněte cibuli se špetkou soli.

3. Vařte 5 minut za častého míchání.

4. Oloupejte dvě mrkve a poté je nakrájejte na kostičky/kulaté kolečka.

5. Přidejte je nad cibuli a smažte dalších 5 minut.

6. Žebírka nakrájejte na menší kousky.

7. Žebra přidejte na osmaženou zeleninu.

8. Uzená žebra se zeleninou vařte dalších 5 minut.

9. Zalijte 800 ml horkého masového vývaru.

10. Vařte hodinu s přiklopenou pokličkou.

11. Přidejte 300 g rajčatového vývaru a 1/2 lžičky mletého pepře.

12. Lžící dobře promíchejte.

13. Hrášek ze sklenice dobře slijte. Přidejte ho do hrnce.

14. Vše promíchejte a 10 minut vařte s přiklopenou pokličkou.

15. Vypněte oheň.

16. Přidejte snítku čerstvě nasekaného kopru.

17. Vmíchejte hrášek a nechte 10 minut stát s přiklopenou pokličkou.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: