Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za pochoutku, je pro vás tento dnešní recept, tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit ořechová hnízda plněná čokoládou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající pekař i pekařka! Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Báječná ořechová hnízda plněná čokoládou
Co budeme potřebovat:Těsto:
- 120 g cukru
- 100 g měkkého másla
- 2 žloutky
- 1 balení vanilinu
- špetka soli
- 270 g mouky
- 5 lžic mléka
Na obalování:
- 2 bílky
- 100 g nasekaných lískových oříšků
Plnění:
- 5 lžic nutelly nebo lískooříškového krému
Jak budeme postupovat:
1. V míse vyšlehejte cukr s máslem do bílého krému, pak přidejte žloutky, přisypejte vanilin a sůl – pokračujte ve šlehání.
2. Do máslové směsi nasypejte mouku – vypracujte tuhé těsto a pak přilijte mléko – pokračujte v hnětení a vytvarujte kouli.
3. Vytvořenou kouli těsta přendejte do mísy a přikryjte fólií – uložte na 1 hodinu do lednice.
4. Vychlazené těsto rozdělte na 25 stejných dílů. Každý z těchto dílů těsta by měl vážit přibližně 21 g a vytvarujte z nich kuličky.
5. V 2 malých miskách si připravte bílky a lískové oříšky.
6. Kuličky namočte nejprve do bílku a poté je obalte v lískových oříšcích.
7. Všechny kuličky rozložte na plech a pomocí nějakého předmětu do nich udělejte malé důlky.
8. Hnízda pečte v předehřáté troubě 12-15 minut dozlatova při 190 °C a po upečení je nechejte vychladnout.
9. Mezitím zahřejte nutellu po dobu 20 sekund při výkonu 600 W – pomocí lžičky naneste nutellu do důlku hnízda.
10. Podávejte je s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváři.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!