Už žádná šeď ani zažloutlé skvrny: Díky tomuto triku jsou záclony zářivě bílé a nestojí to skoro nic!

Zdají se vám záclony ve vašem bytě zašedlé nebo na nich vidíte zažloutlé skvrny? Nemusíte hned utíkat do obchodu a kupovat nové. Místo toho můžete vyzkoušet domácí bělicí prostředek, který je účinný a levný. Portál Jemchyjinka doporučuje tento jednoduchý trik, díky kterému budou vaše záclony opět zářit bílou barvou.

Zdroj: istock.com

Potřebujete:

  • Prací mýdlo
  • Sodu bikarbonu
  • Trochu bělidla

Postup:

1) Příprava roztoku: Nastrouhejte prací mýdlo a rozpusťte ho v teplé vodě. Přidejte sodu bikarbonu ve stejném poměru k mýdlu (např. 100 g mýdla na 100 g sody).

2) Namočení: Ponořte záclonu do tohoto roztoku a nechte ji namočenou asi půl dne. Občas záclonu otočte, aby se proces bělení urychlil.

3) Opláchnutí: Po půl dni záclonu důkladně opláchněte. Voda může být velmi mýdlová, takže je důležité záclonu dobře vypláchnout, aby v pračce příliš nepěnila.

4) Praní: Poté vložte záclonu do pračky a operte ji jako obvykle s běžným pracím práškem nebo gelem. Přidejte trochu bělidla a nastavte teplotu praní na 60 °C.

Špinavé a mastné knoflíky u sporáku vyčistíte i bez chemie: Skvělé nápady pro každého

Výhody tohoto postupu:

  • Proces bělení je téměř bez práce, stačí jen občas otočit záclonu v roztoku a následně ji vyprat v pračce.
  • Výsledkem je zářivě bílá záclona bez zažloutlých skvrn a šedého nádechu.
  • Tento způsob je levný a snadno dostupný pro každého.

Záclony jsou nejen praktické, ale také esteticky doplňují váš interiér. Udržujte je zářivě bílé a bez skvrn díky tomuto jednoduchému domácímu řešení, které nevyžaduje mnoho úsilí a poskytne vynikající výsledky.