Vyzkoušejte tento skvělý recept na jahodové míša řezy

Připravte si lahodné Jahodové Míša řezy, které jsou skvělou kombinací kakaového těsta, krémové náplně z mascarpone a tvarohu, a sladkých jahod se želatinou. Tento dezert je ideální pro každou příležitost, ať už jako sladká pochoutka ke kávě, nebo jako osvěžující zakončení rodinného setkání.

Zdroj: Alena Nedomlelová

Ingredience

Pro těsto:

  • 4 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 15 g kakaa
  • 25 ml slunečnicového oleje
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Pro náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g moučkového cukru
  • 500 g tvarohu

Pro zdobení:

  • Jahody
  • Dortové želé

Postup

1) Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte kakao a olej, a promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těsta.

2) Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.

3) Těsto přelijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 12 minut. Po upečení nechte vychladnout, vyjměte papír na pečení a vložte těsto zpět do formy.

4) Mascarpone vyšlehejte s cukrem a přidejte tvaroh. Vše dobře prošlehejte.

5) Krém rovnoměrně rozetřete na kakaový korpus a nechte v lednici nejméně 2 hodiny ztuhnout.

6) Na krém rozložte jahody a přelijte je želatinou, připravenou podle návodu na obalu.

7) Dezert nechte chladit přes noc.

Piškotový dort s jahodami a čokoládou, který si okamžitě zamilujete

Závěr

Jahodové Míša řezy jsou skvělým dezertem pro každou příležitost. Kombinace kakaového korpusu, tvarohového krému a sladkých jahod s želatinou vytvoří dezert, který si zamilujete.