Vanilkovo-ořechové rohlíčky se švestkovým džemem – milované vánoční cukroví!

Když se blíží Vánoce, každý z nás se těší na tu speciální vůni a chuť, která přináší sváteční atmosféru přímo do našich domovů. Naše vanilkovo-ořechové rohlíčky se švestkovým džemem jsou právě takovou vánoční klasikou, která rozjasní sváteční stůl a přinese radost každému, kdo po nich sáhne. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vanilkovo-ořechové rohlíčky se švestkovým džemem - milované vánoční cukroví!
Zdroj: gustoase.net

Vanilkovo-ořechové rohlíčky se švestkovým džemem

Co budeme potřebovat:
  • 500 g mouky
  • 100 ml kvasu
  • 200 ml oleje
  • 7 g sušeného droždí
  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 špetka soli
  • 1 lahvička vanilkové esence
  • 100 g vanilkového moučkového cukru
  • 150 g povidel ze švestek
  • 100 g mletých vlašských ořechů

Jak budeme postupovat:

1. V míse smíchejte kvas, vanilkovou esenci a droždí. Důkladně promíchejte. Postupně přidávejte olej a sůl, stále míchejte.

2. Prosejte mouku a zpracujte do hladkého a pružného těsta. Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto kynout 1 hodinu na teplém místě.

3. Rozválejte těsto a vykrojte kruh, pak ho nakrájejte na malé trojúhelníky.

4. Smíchejte povidla s mletými ořechy a nanesete náplň na trojúhelníky. Každý trojúhelník srolujte a položte rohlíčky na pečicí papír na plechu.

5. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte rohlíčky 15 minut.

6. Po upečení je nechte vychladnout a obalte je ve vanilkovém moučkovém cukru.

Tipy:

  • Pro intenzivnější chuť můžete do náplně s povidly a ořechy přidat trochu skořice. Ujistěte se, že těsto je dobře vykynuté, než začnete formovat rohlíčky.
  • Rohlíčky můžete skladovat v uzavřené nádobě v lednici, aby zůstaly čerstvé.

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Vanilkovo-ořechové rohlíčky se švestkovým džemem - milované vánoční cukroví!
Zdroj: gustoase.net
Vanilkovo-ořechové rohlíčky se švestkovým džemem - milované vánoční cukroví!
Zdroj: gustoase.net