Váš sladký sen se stává skutečností s naším receptem na velkolepý tvarohový cheesecake s Nutellou. Tento dezert je synonymem pro dokonalost, spojující krémovou chuť tvarohu s bohatostí Nutelly.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Tvarohový cheesecake s Nutellou
Co budeme potřebovat:
- 240 g sušenek
- 75 g másla
- 350 g tvarohu
- 400 g Nutelly
- 40 g moučkového cukru (nepovinné)
- 230 ml smetany ke šlehání min. 30 %
Tvarohový koláč jsme připravili v kulaté formě o průměru 20 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Sušenky rozmělněte mixérem. Na ozdobu nechte 2 sušenky vcelku.
2. Do mísy mixéru přidejte rozpuštěné máslo. Velmi dobře promíchejte.

3. Dno formy vyložte pečicím papírem potřeným máslem. Sušenkovou směs přendejte do připravené formy a 2 lžíce si nechte stranou na ozdobení. Rovnoměrně ho rozetřete a dobře přitlačte, aby vzniklo kompaktní těsto.

4. Těsto nechte 60 minut v chladničce.
5. Připravte si tvarohovou směs: Do hluboké mísy dejte tvaroh, 250 g nutelly a moučkový cukr. Smíchejte do hladka.


6. Smetanu ke šlehání (studenou, čerstvě vyndanou z lednice) šlehejte mixérem, dokud se neobjeví měkké špičky.

7. Šlehačku vmíchejte do tvarohové směsi stěrkou krouživými pohyby směrem nahoru.

8. Tvarohovou směs přendejte do formy na sušenky. Rovnoměrně rozetřete.

9. Zakryjte formu potravinářskou fólií a dejte do chladničky alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc), aby tvarohový cheesecake ztuhl.
10. Před zdobením dejte cheesecake na 60 minut do mrazáku.
11. Zbytek nutelly zahřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni do hladka. Část z ní nalijte na povrch cheesecaku. Rovnoměrně ji rozprostřete.


12. Tvarohový cheesecake dejte na 15 minut do chladničky.

13. Oddělte cheesecake tenkým nožem od stěn a vyjměte.

14. Zbylou nutellovou polevu přelijte do zdobicího sáčku a ozdobte s ní okraje tvarohového koláče.

15. Okraje cheesecaku ozdobte sušenkovou směsí, kterou jste si odložili stranou. Doprostřed položte 2 celé sušenky.

16. Tvarohový cheesecake s velkou chutí naporcujte a podávejte!


Dobrou chuť! 🙂