Hraběnčiny řezy: Kombinace jablek, máslového těsta a sněhu

Připravte si dezert, který je tak lahodný, že by potěšil i hraběnku. Hraběnčiny řezy kombinují křehké těsto, osvěžující jablka a lehký sníh z bílků. Perfektní kávový doprovod nebo dezert pro každou příležitost.

Zdroj: Věra Jančekova

Ingredience:

Těsto:

  • 450g hladké mouky
  • 120g moučkového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 máslo (např. Hera)
  • 4 žloutky

Náplň:

  • 4 jablka
  • Cukr (na posypání)
  • Skořicový cukr (na posypání)

Sníh:

  • Bílky (z 4 vajec)

Domácí koláče s pudinkem

Postup:

1. Příprava těsta:

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, máslo a žloutky.
  2. Zpracujte suroviny do hladkého těsta.
  3. Oddělte 1/4 těsta a uložte je do lednice.

2. Složení řezů:

  1. Rozválejte zbylé těsto na pečící papír a položte na pekáč.
  2. Na těsto nastrouhejte čtyři jablka.
  3. Posypte jablka trochou cukru a skořicovým cukrem.
  4. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a nanesete ho na jablka.
  5. Na sníh nastrouhejte těsto z lednice.

3. Pečení:

Pečte v předehřáté troubě na 180°C (s horkovzdušným režimem) asi 30 minut, dokud řezy nejsou zlatavě hnědé.

Bublanina s mandarinkami, malinami a tvarohem

Závěr:

Hraběnčiny řezy nabízejí dokonalou harmonii chutí a textur. Máslové těsto, šťavnatá jablka a lehký sníh z bílků tvoří dezert, který si zamilujete od prvního kousnutí. Dobrou chuť!