Připravte se na osvěžující chuťový zážitek s našimi ledovými likérovými špičkami s jemným krémem. Tyto lahodné zmrzlinové špičky jsou perfektní volbou pro milovníky kombinace alkoholu a sladkého dezertu. Svěží a zmrzlé likéry se snoubí s jemným krémem, vytvářející jedinečnou harmonii chutí. Tyto ledové špičky jsou ideální pro osvěžení v letních dnech nebo jako lahodný dezert po jídle. Připravte si tyto vynikající ledové likérové špičky s jemným krémem a dopřejte si osvěžující rozkoš pro své chuťové pohárky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ledové likérové špičky s jemným krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 žloutky
- 3 vaječné bílky + 85 g krystalového cukru
- 65 g hladké mouky
- 9 g prášek Zlatý klas/kukuřičný škrob
Čokoládová poleva:
- 200 g hořké čokolády – (54,5 %)
- 70 g kokosového oleje
Krém:
- 700 ml mléka
- 130 g krystalového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 100 g prášku Golden cob/kukuřičný škrob
Krém na špičky:
- 300 g másla
- 300 g margarínu – (Hera)
- 40 g kakaa
Likérová náplň:
- 120 ml kondenzovaného mléka – (Piknik)
- 120 ml vaječného likéru
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si plech vyložený pečicím papírem a pomocí kroužku a tužky nakreslete kolečka vedle sebe.
2. Ve dvou miskách oddělte žloutky od bílků. Nejprve ušlehejte bílky a za stálého šlehání přisypávejte cukr – šlehejte do krásné bílé pěny.
3. Pak část vyšlehané pěny přidejte ke žloutkům do misky – promíchejte a směs vlijte do do vyšlehaných bílků – dále míchejte a pak nasypejte hladkou mouku a prášek Zlatý klas/kukuřičný škrob – opět promíchejte.
4. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a pomocí sáčku tvarujte kolečka na pečicím papíru pěkně vedle sebe s mezerami mezi nimi.
5. Pečte v předehřáté troubě při 160 °C podle potřeby.
6. Do hrnce dejte kousky čokolády nebo čokoládové lupínky, přidejte kokosový olej – promíchejte a polevu rozetřete do středu sušenek.
7. Do hrnce nalijte mléko, přisypte cukr, vanilkový cukr, prášek Golden cob/kukuřičný škrob – promíchejte metličkou.
8. Do misky jsi dejte máslo/margarín – rozmixujte mixérem a poté přidejte krém, vsypte kakao – společně rozmixujte.
9. Krém naneste do zdobicího sáčku a rozetřete na sušenky ve tvaru špičky.
10. Do jiné misky nalijte kondenzované mléko, přilijte vaječný likér – promíchejte metličkou a nalijte do špiček až na povrch.
11. Nakonec ozdobte krémem ve tvaru spirály, namočte do čokoládové polevy a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí – podle potřeby.
12. Ledové likérové špičky s jemným krémem podávejte hlavně s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!