Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí kousky se smetanou. Jedná se o ideální pokrm pro každou přílohu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Co budeme potřebovat:
- 2 cibule
- mrkev
- 2 středně velká kuřecí prsa
- olej – na smažení
- 200 ml smetany ke šlehání 33%
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1.Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle.
2.Kuřecí maso nakrájejte na středně velké kostky.
3.Na velké pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte cibuli a smažte ji 1-2 minuty, dokud nezměkne.
4.Přidejte nastrouhanou mrkev. Vše smažte 1-2 minuty, dokud mrkev nezměkne.
5.Přidejte kuře. Vše smažte, dokud maso nezbělá, a poté pokrm podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.

6.Do pánve nalijte smetanu ke šlehání. Maso a zeleninu v něm restujte asi 5 minut.
7.Kuřecí pokrm podávejte s libovolnou přílohou. Pochutnali jsme si na něm s vařenou rýží!

Přejeme vám dobrou chuť!