V dnešním článku se podíváme na luxusní dezert, který si připravíte v plechu. Příprava není nijak zvlášť složitá a chuť je dokonalá. Dezert si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Připravte svým přátelům a blízkým tento dezert ještě dnes a potěšte své blízké. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
plech s rozměrem 25×30 cm
- 140 g hladké mouky
- 125 ml mléka
- 125 ml vody
- 120 g másla
- 10 g krystalového cukru
- 5 g soli
- 4 vejce
Na krém:
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- 10 g vanilkového cukru
- 120 g krystalového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
Na vrch:
- 20 g rozpuštěné čokolády
- 20 g karamelu
Jak budeme postupovat:
1) Do hrnce si nalijeme mléko, vodu, přidáme máslo, cukr, sůl, mouku a za stálého míchání uvaříme kompaktní těsto, které se odděluje od stran hrnce.
2) Těsto přeložíme do misky a po jednom zašleháme vejce.
3) Plech si pokryjeme pečícím papírem, navrstvíme těsto a rozetřeme.
4) Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca 30 minut.
5) Pustíme se do přípravy krému. V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr ,vejce a vše vyšleháme metličkou.
6) V hrnci si dáme vařit mléko a vlejeme do něj připravenou směs. Vaříme a mícháme, dokud krém nezhoustne.
7) Nakonec zašleháme do krému změklé máslo.
8) V samotné míse si vyšleháme smetanu na hustou šlehačku, kterou po částech zapracujeme do krém. Krém nalijeme na upečené těsto a uhladíme.
9) Dezert necháme vychladnout v lednici na 2 hodiny.
10) Následně ozdobíme čokoládou a karamelem.
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou náš recept na piškotovou fantazii, který si také jistě zamilujete.