Vyzkoušejte tuto vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za recept děkujeme Monice.
Vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami:
Co budeme potřebovat:
- Brambory
- Panenku
Na marinádu:
- majonézu
- dijonskou horřici
- olej
- sůl
- pepř
- tymián
- uzenou papriku
Na omáčku:
- smetanu
- nivu
- pepř
- tymián
- česnek
Jak budeme postupovat:
1) Brambory ve slupce si nakrájíme na měsíčky a namočíme do studené vody.
2) Na marinádu si smícháme 3 lžíce majonézy, lžičku dijonské hořčice, olej, sůl, pepř, tymián a uzenou papriku.
3) Následně obalíme brambory v marinádě a dáme péct na 180 stupňů dozlatova, cca 35 minut.
4) Panenku si odbalníme a vytvoříme si potřebné špalíčky. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme ze všech stran.
5) Poté ji zabalíme do alobalu, přidáme na posledních 10 minut k bramborám a teplotu zvýšíme na 200 stupňů.
6) Na pánvi si smícháme nivu, smetanu, pepř, tymián a česnek.