Lahodné kakaové tělo, jemná smetana a čerstvé mandarinky. Tohle trio si vás prostě získá na první pohled.
Co budeme potřebovat:
NA KORPUS
- 300 g kakaových sušenek
- 150 g másla
NA KRÉM
- 500 g Mascarpone
- 500 g jemný tvaroh
- 250 ml smetana ke šlehání
- 2 balíčky vanilkový cukr
- 5 PL moučkový cukr
- 1 konzerva mandarinky
NA ŽELATINU:
- 500 ml voda
- 60 g krystalový cukr
- 2 balíčky mandarinková šumínka
- 1 balíček Zlatý klas
Jak budeme postupovat:
1. Korpus: Tuto směs natlačte do obdélníkové dortové formy vyložené pečicím papírem a dejte ji na chvíli do lednice.
2. Krém: Na krém smíchejte mascarpone, tvaroh, vanilkový a moučkový cukr. Vyšlehejte smetanu a lehce ji vmíchejte do krému. Na korpus rozetřete část krému, pak okapané mandarinky a zbytek krému.
3. Želatina: Nechte šumivku rozpustit a poté ji přiveďte k varu. Zlatý klas rozmíchejte ve 150ml vody a poté jej za stálého míchání vlijte do vroucí šumínkový vody. Míchejte, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně, nechte mírně vychladnout a rozetřete na krém.
4. Připravený cheesecake nechte ztuhnout na chladném místě.