Pečené karé se často objevuje na slavnostně prostřených rodinných stolech. Dnes si připravte tento lahodný kousek vepřového karé ve slaninové krustě, který bude chutnat například s čerstvým okurkovým salátem a máslovými bramborami.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové karé ve slaninové krustě
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg vepřové karé (celé)
- 8 plátků slanina (co nejdelší plátky)
- sůl
- pepř
- 2 PL olej
- 3 PL francouzská hořčice
- 2 ks větší cibule
- 1 PL hořčičná semínka
Jak budeme postupovat:
- Kousek masa dobře nasolíme a opepříme.
- Na větší pánvi rozpálíme olej a karé na něm zprudka opečeme z každé stany včetně boků. Zkrátka tak, aby se celé zatáhlo a nabylo zlatohnědou barvu po celém povrchu.
- Maso pak necháme na prkénku odpočívat asi 10 minut.
- Mezitím si rozložíme plátky slaniny těsně vedle sebe, tak aby vytvořily souvislý plát o přibližně stejné délce jako nás kousek karé.
- Maso potřeme hořčicí a umístíme ho do středu slaninových plátků a zavineme, tak aby bylo pokryto po celé délce i obvodu.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tlustší kolečka, která uložíme na dno pekáče.
- Karé opatrně položíme na cibuli, podlijeme trochou vody, povrch masíčka posypeme hořčičným semínky a pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem.
- Maso pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 90 minut, poté ho odkryjeme a pečeme ještě asi 20 minut při teplotě 190 °C.
- Krájíme na tenké plátky a přeléváme řídkou omáčkou, kterou připravíme zredukováním výpeku a hovězího vývaru.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na vepřové karé ve slaninové krustě zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vynikající slaninové vrtule: Téměř bez práce!