Připravte si tento nadýchaný krémový dezert bez mouky. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
- 100 g bílků z vajec
- 200 g kr. cukru
- 1/4 ČL kyseliny citrónové
Na krém:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g tvarohu
- 100 g kondenzovaného mléka
- bobulovité ovoce
- 100 g mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy si rozdělíme 100 g bílků, které následně vyšleháme ručním šlehačem. Po chvilce přidáme citrónovou kyselinu. Dále postupně zašleháme krystalový cukr dokud nevznikne hustý bílý sníh.
2) Sníh si rovnoměrně rozetřeme pomocí dortové formy do dvou kruhů na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříme ze zbytku sněhu několik pusinek.
3) Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 100 stupňů cca 2 hodiny.
4) Poté vytáhneme z trouby a připravíme si krém.
5) Do mísy si nelejeme smetanu, přidáme tvaroh a kondenzované mléko. Vyšleháme ručním mixérem.
6) Na podnos si naneseme trochu krému. Položíme základ z upečeného sněhu a navrstvíme krém.
7) Na krém uložíme ovoce, například maliny, jahody, borůvky a podobně. Následně přikryjeme druhým plátem ze sněhu.
8) Na vrch položíme upečené pusinky a mezery vyplníme zbytkem krému. Dozdobíme roztátou čokoládou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept na krémový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný koláč s vanilkovým krémem.
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA