
Kdo by odolal kombinaci bohaté makové náplně, sladkých hruškových povidel, voňavého kokosu a křupavé drobenky? Tato maková buchta je dokonalým spojením všech těchto chutí a stane se jistě oblíbeným dezertem pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Hruškový perník s jogurtem a skořicí – dezert plný harmonie chutí
Maková buchta s hruškovými povidly, kokosem a drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1 dcl oleje
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
Maková náplň:
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky mletého máku
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic cukru krupice
- Mletá skořice
Drobenka:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 Hery nebo másla
Tvarohový dezert za pár minut: Jednoduchá a rychlá pochoutka
Jak budeme postupovat:
1. Příprava makové náplně: Mléko přiveďte téměř k varu, přidejte mák a vařte za stálého míchání 5-10 minut. Do zhoustlé hmoty vmíchejte cukry a mletou skořici.
2. Příprava těsta: Všechny ingredience smíchejte a vylejte na plech vymaštěný a vysypaný moukou.
3. Dokončení buchty: Lžící kladte na těsto hromádky makové náplně a hruškových povidel. Posypte kokosem a zakončete drobenkou.
4. Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C zhruba 40 minut. Po upečení buchtu ještě trošku posypte kokosem pro voňavou finální chuť.
Tato maková buchta s hruškovými povidly je dokonalá pro každého milovníka tradičních českých dezertů s moderním twistem. Určitě vás potěší svou komplexní chutí a stane se oblíbeným doplňkem vašeho sladkého stolu.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!
Milovníci makových dezertů zbystřete – Vynikající makový zákusek s kousky jablek!
Přečtěte si také:
- Farářské brambory jsou vynikajícím pokrmem, který skvěle poslouží jako slavnostní příloha
- Buchta Orgasmus – vláčný dezert s ananasem, krémem a nastrouhanou Margotkou
- Lepkavé a mastné usazeniny mizí před očima: Jednoduchý trik, díky kterému se bude vše lesknout čistotou a krásně vonět
- Listové těsto jsem jen položila na plech a přikryla dlouhými piškoty: Zapomeňte na drahé zákusky
- Vyzkoušejte tento obrácený jablkový koláč s pudinkem: šťavnatý, křehký a neodolatelně krémový













































