Tyto delikátní křupavé čtverečky z listového těsta jsou ideálním pohoštěním pro každou příležitost. Spojení jemné šunky, lahodného eidamu a krémové majonézy vytváří neodolatelnou chuťovou kombinaci, kterou si každý zamiluje. Sezamová posypka dodává čtverečkům nejen jemný křupavý nádech, ale i atraktivní vzhled. Skvěle se hodí na oslavy, rodinná setkání či jako rychlé občerstvení, které vás zachrání, když máte málo času.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čtverečky z listového těsta s majonézou, šunkou a eidamem, zdobené sezamem
Co budeme potřebovat:
- 2 balení listového těsta
- 2–3 lžíce majonézy
- 200 g šunky
- 300 g plátkový eidam
Ostatní:
- 1 vejce nebo žloutek (na potření)
- sezamová semínka (na posypání)
Jak budeme postupovat:
1. První plát listového těsta rovnoměrně potřete majonézou. Když je potřeba tak jemně vyválejte, poté na těsto pokládejte plátky šunky a na ně plátkový eidam.
2. Následně přikryjte náplň druhým plátem těsta a lehce ho vyválejte, aby se těsta spojila.
3. Přeneste těsto na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí kolečka na pizzu nebo nože nakrájejte těsto na čtverečky.
4. Nakonec potřete těsto rozšlehaným vejcem nebo žloutkem a posypejte sezamovými semínky.
5. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C, dokud čtverečky nezezlátnou a nebudou křupavé.
6. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.