Pařížské Rohlíčky: Pro milovníky jemného pečiva

Pařížské rohlíčky jsou dokonalým příkladem pečiva, které spojuje jemnost vaječných bílků s bohatostí oříškové chuti a šmrncem rumové náplně. Pokryté čokoládovou polevou se stávají neodolatelnou pochoutkou k svátečnímu či odpolednímu čaji.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Svatava Teplá

Doporučujeme: Perníčky plněné krémem s čokoládovou polevou jsou oblíbeným cukrovím

Pařížské Rohlíčky

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 bílků
  • 350 g cukru moučka
  • 180 g mletých ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • Prášek do pečiva (na špičku nože)

Náplň:

  • 5 žloutků
  • 300 g cukru moučka
  • 50 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr

Poleva:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 70 g ztuženého tuku

Jak budeme postupovat:

Těsto:

  1. Nad párou šleháme bílky s cukrem do hustého sněhu.
  2. Lehce vmícháme mleté ořechy smíchané s moukou a práškem do pečiva.
  3. Tvarujeme rohlíčky a sušíme je v troubě na 90-100 °C, ke konci zvyšujeme teplotu na 120 °C.

Náplň:

  1. Nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do hustoty.
  2. Zvlášť vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a rumem.
  3. Vše spojíme do hladké náplně.

Finální složení a Poleva:

  1. Náplní plníme rohlíčky pomocí cukrářského sáčku.
  2. Rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě připravené z čokolády a ztuženého tuku.

Servírování:

Podávejte jako vánoční cukroví nebo jako vznešený závěr svátečního oběda.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Skořicová klubíčka – vánoční cukroví