Vyzkoušejte tuto jednoduchou domácí pizzu, která kombinuje jemné těsto s lahodnou zakysanou smetanou, šťavnatými rajčaty a spoustou voňavého sýra. Tento rychlý a nenáročný recept je perfektní volbou pro každou příležitost – ať už jde o rodinnou večeři, víkendový oběd nebo rychlé pohoštění pro hosty. Připravte si tuto pizzu snadno doma a užijte si dokonalou harmonii chutí na každém kousku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte rustikální slaný koláč s klobásou, šunkou a tvarohem.
Domácí pizza se zakysanou smetanou, rajčatovou omáčkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 1 cibule
- 300 g žampiony
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 250 g salámu, šunky nebo směsi uzenin
- 1 červená sladká paprika
- 2 rajčata
Těsto:
- 450 ml kefíru 2,5 %
- 1 lžička jedlá soda
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce rafinovaný slunečnicový olej
- 300 g univerzální mouky
Ostatní:
- 2-3 lžíce oleje – na smažení
- 250 g sýr – na závěrečné posypání
Směs:
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce rajčatové omáčky
Jak budeme postupovat:
1. Příprava náplně: Cibuli nakrájejte jemně a žampiony na půlměsíce.
2. Cibuli osmahněte na malém množství oleje doměkka. Poté přidejte nakrájené žampiony a smažte, dokud se všechna tekutina z pánve neodpaří. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a po smažení nechte vychladnout.
3. Mezitím si nakrájejte salám nebo šunku, červenou sladkou papriku a rajčata na kostičky.
4. Příprava těsta: V hluboké míse smíchejte kefír a jedlou sodu a nechejte několik minut působit. Dále do mísy přidejte sůl, nasypejte cukr a rozklepněte vejce. Míchejte dohladka a přilijte olej – znovu promíchejte.
5. Následně do mísy postupně přisypávejte prosátou univerzální mouku a dobře míchejte stěrkou, aby jste zabránili vzniku hrudek. Měli byste mít homogenní těsto o konzistenci husté smetany.
6. Sestavte pizzu: Na plech vyložený pergamenovým papírem rovnoměrně rozprostřete těsto a postupně na něj rozložte (ve vrstvách) nakrájený salám, šunku, červenou sladkou papriku, smažené žampiony s cibulí a rajčata.
7. Směs: Do mísy dejte zakysanou smetanu a přidejte rajčatovou omáčku. Vzniklou směs rozetřete po povrchu pizzy a posypejte ještě strouhaným sýrem – čím více sýra, tím lépe.
8. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava. Po upečení vyjměte pizzu z trouby a přendejte na talíř, pak přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechejte 15 minut odpočívat.
9. Po upečení pizzu podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.