Hledáte sladkou dobrůtku ke kávě? Pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme skvělé sněhové mušle s ořechovým krémem – laskonky, které jistě znáte. K přípravě této dobrůtky budete potřebovat snadné ingredience, které máte určitě doma. Jediné sousto vás okamžitě přenese do říše slasti, kterou nebudete chtít opustit!. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!
Sněhové mušle s ořechovým krémem – Laskonky
Co budeme potřebovat:
Sněhové mušle:
- 4 vaječné bílky
- 220 g cukru
- 107 g mleté vlašské ořechy + 67 g moučkový cukr
Ořechový krém:
- 200 ml mléka
- 4 žloutky
- 35 g kukuřičný škrob
- 1 lžička hladká mouka
- 1 sáček vanilkový cukr
- 5 lžic krystalový cukr
- 170 g másla
- 2 lžíce mleté vlašské ořechy
- 1 lžička mleté kávy + 40 ml vody + 1 lžíce rumu
Na zdobení:
- vlašské ořechy
Jak budeme postupovat:
1. Sněhové mušle: Do mísy si dejte vaječné bílky, položte na hrnec s vroucí vodou a přisypejte cukr – míchejte, dokud nebudete mít teplotu 73 °C.
2. Následně přelijte do nádoby od robotického mixéru a šlehejte 15 minut do krásné bílé tuhé pěny.
3. V míse smíchejte mleté vlašské ořechy s moučkovým cukrem a postupně prosáté přísady vmíchejte do mísy s vyšlehanými bílky – promíchejte.
4. Připravte šablonu ve tvaru laskonek, kterou předem potřete olejem a položte ji na plech vyložený pergamenem. Pomocí lžíce naneste sněhové mušle, které rovnoměrně rozetřete, uhlaďte a potom šablonu odstraňte.
5. Pečte v předehřáté troubě 60-65 minut při 100 °C a po upečení by jste měli získat křehké laskonky.
6. Ořechový krém: Do jiné mísy si nalijte 50 ml mléka a přidejte žloutky – promíchejte poté přisypejte kukuřičný škrob a hladkou mouku – míchejte.
7. Zbylé mléko nalijte do hrnce na sporáku a přilijte scezenou směs a vsypejte cukr – vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
8. Do další mísy dejte 150 g másla a zbylé 20 g odložte. Vyšlehejte ho do máslové pěny a postupně do ní během šlehání přidávejte pudinkový krém – pořádně vyšlehejte.
9. Zbylých 20 g másla vyšlehejte v malé miske a během šlehání přidávejte smíchané mleté vlašské ořechy s kávou s přidáním rumu. Následně vyšlehanou směs dejte do vyšlehané máslové pěny s pudinkovým krémem – společně vyšlehejte a přendejte do zdobícího sáčku.
10. Pomocí zdobícího sáčku na základ naneste krém a přikryjte druhou laskonkou.
11. Na závěr ozdobte vlašským ořechem a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.