Sušenkové dorty jsou jedním z nejjednodušších dortů na přípravu a jsou také velmi lahodné a chutné. Sušenkový dort s tvarohovo-čokoládovým krémem a čokoládovou polevou je ideální volbou, když víte, že k vám přijde návštěva, nebo když máte chuť na sladké pokušení ke kávě. Jeho přípravu zvládne každý a výsledek je ohromující!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Sušenkový dort s tvarohovo-čokoládovým krémem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 400 g mleté sušenky
- 250 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 200 g smetanový tvaroh
- 200 g cukru
- 1 lžíce vanilkový extrakt
- 200 g rozpuštěná čokoláda (hořká nebo mléčná)
- 200 ml tučná smetana ke šlehání
Poleva:
- 100 g hořká čokoláda
- 100 tučná smetana ke šlehání
Na zdobení:
- 50 g mléčná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Sušenkový základ: Do mísy si nasypejte mleté sušenky a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.
2. Výsledný základ nasypejte do formy bez dna položené na talíři, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Krém: Do velké mísy dejte smetanový tvaroh, nasypejte cukr a ochuťte vanilkovým extraktem – vyšlehejte. Poté nalijte rozpuštěnou hořkou nebo mléčnou čokoládu a nakonec postupně do krému přidávejte vyšlehanou smetanu – pořádně stěrkou promíchejte do hladkého krému.
4. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete, uhlaďte na základ ve formě a uložte do lednice na 6 hodin, ale nejlépe přes noc.
5. Poleva: Do misky vložte nasekanou hořkou čokoládu, kterou rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní a přilijte smetanu ke šlehání – pořádně promíchejte.
6. Čokoládovou polevou přelijte povrch dortu a uložte na 1 hodinu do lednice, aby poleva ztuhla.
7. Sušenkový dort s tvarohovo-čokoládovým krémem a čokoládovou polevou podávejte s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.