Nejlepší čistící prostředek na podlahy: Neutíkejte po něj do drogerie, vyrobte si ho snadno doma

V dnešní době, kdy se stále více zaměřujeme na ekologický způsob života a snažíme se omezit používání chemických prostředků v našich domácnostech, se mnozí z nás obrací k tradičním metodám čištění. Jednou z oblastí, kde můžeme snadno začít, je čištění podlah. Nejenže si můžete doma připravit účinný čistící prostředek na podlahy za použití cenově dostupných a přírodních ingrediencí, ale zároveň tak učiníte ekologicky a šetrně k vaší peněžence. Představujeme vám návod na domácí čistící prostředek, který zanechá vaše podlahy krásně čisté a beze šmouh.

Zdroj: istock.com

Co budete potřebovat

Ingredience:

  • 500 ml horké vody
  • 4 polévkové lžíce (PL) tekutého saponátu
  • 250 ml octa

Volitelně pro zvýšení účinku:

  • Několik lžic sody bikarbony

Postup přípravy

1) Smíchání Ingrediencí: Do kbelíku nalijte horkou vodu, přidejte ocet a tekutý saponát.

2) Promíchání: Důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily a vytvořily homogenní směs.

3) Čištění Podlahy: Použijte připravený roztok k čištění podlahy tak, jak jste zvyklí. Tento přípravek je vhodný pro všechny typy podlah a zanechá je krásně čisté a beze šmouh.

Perfektní hotelový trik pro čistou a voňavou toaletu: Bez chemie, s leskem čistoty!

Tipy pro ještě lepší účinek

Odstraňování Škrábanců: Pro odstranění drobných škrábanců z plovoucí podlahy a dřevěného nábytku smíchejte půl sklenice octa s půl sklenicí olivového oleje. Tuto směs naneste na poškozené místo, důkladně vetřete do povrchu a pak setřete. Toto řešení nejenže pomáhá odstranit škrábance, ale také dodá vaší podlaze a nábytku krásný lesk.

Zdroj: istock.com

Výhody domácího čistícího prostředku

Ekologický Přístup: Výrobou vlastního čistícího prostředku snižujete množství chemických látek ve vašem domově a zároveň přispíváte k ochraně životního prostředí.

Úspora Peněz: Domácí čistící prostředky jsou výrazně levnější než jejich komerční protějšky.

Univerzální Použití: Tento domácí čistící prostředek můžete bez obav použít na různé typy podlah bez rizika poškození.

Dezinfikujete pravidelně pračku? Tento levný domácí prostředek vám to usnadní

Přechod na přírodní a doma vyrobené čistící prostředky je snadný a efektivní způsob, jak zlepšit nejen čistotu vašeho domova, ale i jeho celkové životní prostředí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a uvidíte, že čistota a lesk vašich podlah mohou být dosaženy bez potřeby chemických prostředků.