Vepřová krkovice na cibulce: Chutný a nenáročný oběd nebo večeře pro každého

Tento recept na vepřovou krkovici s bramborami představuje ideální volbu pro všechny, kteří chtějí připravit chutný a sytý oběd nebo večeři bez zbytečného námahu. Vše se peče v jednom pekáči, což znamená méně nádobí na umytí a více času stráveného s rodinou či přáteli. S touto snadnou metodou přípravy si užijete bohaté chutě a šťavnaté maso.

Zdroj: walijskiepichcenie.blogspot.com

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 5-6 brambor
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Sladká a pálivá paprika
  • Majoránka
  • Bramborové koření
  • Olej
  • Máslo na vymazání pekáče

Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky a posypeme směsí koření (sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, majoránka). Maso necháme v lednici marinovat přibližně 1 hodinu.

2) Příprava brambor: Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a posypeme bramborovým kořením nebo oblíbenými bylinkami.

3) Opékání masa: Na velmi rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran dozlatova.

4) Vrstvení v pekáči: Zapékací mísu vymažeme máslem. Střídavě do ní pokládáme maso, plátky brambor a nakrájenou červenou cibuli.

5) Příprava šťávy: Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme trochu vody, přivedeme k varu a směs vlijeme do pekáče s masem a zeleninou.

6) Pečení: Pekáč přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 1 hodinu a 15 až 1 hodinu a 20 minut, nebo dokud není maso měkké a brambory jsou upečené.

Křupavé bramborové špízy prokládané slaninou, klobásou a sýrem: Připravíte je v troubě za 30 minut!

Závěr

Tento jednoduchý recept na vepřovou krkovici s bramborami je dokonalým řešením pro každého, kdo hledá chutný a nenáročný oběd nebo večeři. Výsledkem je šťavnaté maso plné chuti, doplněné o aromatické brambory a cibuli. Přejeme vám dobrou chuť!