Domácí lilkový salát s majonézou: Výborný doplněk k masu a rybám

Představujeme vám recept na domácí lilkový salát s majonézou, který je vynikajícím doplňkem k masu a rybám. Je ideální jako lehká příloha k pokrmům nebo jako součást oběda. Recept je snadno přizpůsobitelný vašim chutím a lze ho doplnit o různé bylinky nebo koření. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí lilkový salát s majonézou: Výborný doplněk k masu a rybám
Zdroj: gustoase.net

Domácí lilkový salát s majonézou

Co budeme potřebovat:
  • 3 čerstvé lilky (baklažány)
  • 1 vařený žloutek a 1 syrový žloutek
  • špetka soli
  • 200 ml oleje
  • citronová šťáva podle chuti
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky rozdrceného česneku

Jak budeme postupovat:

1. Lilky upečeme, oloupeme a necháme je asi hodinu okapat v sítku, aby se zbavily přebytečné šťávy. Odkapané lilky nasekáme na dřevěné prkénku a dáme do mísy.

Tip: Pokud chcete mít salát z lilku jemnější, můžete lilky rozmixovat v mixéru.

2. Odděleně oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno a přidáme k lilkům. Přidáme sůl a dobře promícháme.

3. V jiné míse smícháme žloutky, začneme je šlehat a během šlehání postupně přiléváme olej, dokud nevznikne majonéza.

4. Po ztuhnutí přidáme citronovou šťávu a promícháme, aby se vše spojilo. Lilkový salát smícháme s majonézou a případně dochutíme ještě trochou soli. Hotovo!

Domácí lilkový salát s majonézou: Výborný doplněk k masu a rybám
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření! 🙂