Nevíte co k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na delikátní farfalle s klobáskou, rajčaty a sýrem čedar v smetanové omáčce. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, který vám určitě bude velmi chutnat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Farfalle s klobáskou, rajčaty a sýrem čedar v smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:Omáčka:
- 1 cibule
- 2 lžíce olivový olej – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 450 klobáska/uzená klobáska
- 2 rajče
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- 120 smetana na vaření
- 450 ml kuřecí vývar
- 120 g sýr čedar
Ostatní:
- 250 g farfalle
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni do průhledna. Pak přidejte nadrobno nakrájený česnek a smažte několik minut. Pak přidejte nakrájenou na kolečka klobásku/uzenou klobásku a pokračujte ve smažení.
2. Následně do pánve k ingrediencím vsypejte nudle, nakrájená rajčata a dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem. Potom nalijte smetanu na vaření a podlijte kuřecím vývarem – dobře promíchejte a vařte pod pokličkou 15 minut na mírném ohni.
3. Na závěr posypejte strouhaným sýrem čedar a vařte ještě 5 minut pod pokličkou. Pak posypejte čerstvou nasekanou petrželkou.
Delikátní farfalle s klobáskou, rajčaty a sýrem čedar v smetanové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!