Kokosové střapáče plněné krémem z Nutelly jsou neodolatelnou sladkou pochoutkou. Kombinace kokosu a Nutelly je přímo skvělá a jejich příprava není nijak složitá.
Ingredience
Těsto
- 200g hladké mouky
- 80g cukru moučka
- 200g másla
- 180g strouhaného kokosu (hrubě strouhaný)
- 1 vejce
- 3 lžíce kakaa
Krém
- 500g Nutelly
- 100g másla
- 1 lžíce rumu
Poleva
- 200g kvalitní čokolády
- 1-2 lžičky kokosového oleje
Postup Přípravy
1) Těsto: V míse smíchejte mouku, cukr moučka, máslo, strouhaný kokos, vejce a kakao. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v chladu alespoň hodinu odpočívat.
2) Pečení: Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm a vykrajujte obdélníčky. Pečte na máslem vymazaném plechu nebo na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout.
3) Krém: Nutellu, máslo a rum vyšlehejte dohladka.
4) Plnění: Vychladlá těsta plňte krémem pomocí cukrářského sáčku pro čistou a rychlou práci.
5) Poleva: Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a podle potřeby zřeďte kokosovým olejem. Namáčejte vršky střapáčů do čokoládové polevy.
6) Dekorace: Ozdobte podle vlastní fantazie.
Vyzkoušejte také
- Medovníkové kuličky
- Makové kytičky s povidly
- Vosí hnízda s máslovým krémem
- Išelské dortíčky s ořechovou náplní
Servírování a Tip
Podávejte jako lahodný dezert nebo jako speciální pochoutku k čaji nebo kávě. Tyto střapáče jsou skvělým tipem na domácí pohoštění pro návštěvy.