Kokosové střapáče plněné krémem z nutelly

Kokosové střapáče plněné krémem z Nutelly jsou neodolatelnou sladkou pochoutkou. Kombinace kokosu a Nutelly je přímo skvělá a jejich příprava není nijak složitá.

Zdroj: instagram.com/iv_v_kuchynii/

Ingredience

Těsto
  • 200g hladké mouky
  • 80g cukru moučka
  • 200g másla
  • 180g strouhaného kokosu (hrubě strouhaný)
  • 1 vejce
  • 3 lžíce kakaa
Krém
  • 500g Nutelly
  • 100g másla
  • 1 lžíce rumu
Poleva
  • 200g kvalitní čokolády
  • 1-2 lžičky kokosového oleje

Postup Přípravy

1) Těsto: V míse smíchejte mouku, cukr moučka, máslo, strouhaný kokos, vejce a kakao. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v chladu alespoň hodinu odpočívat.

2) Pečení: Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm a vykrajujte obdélníčky. Pečte na máslem vymazaném plechu nebo na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout.

3) Krém: Nutellu, máslo a rum vyšlehejte dohladka.

4) Plnění: Vychladlá těsta plňte krémem pomocí cukrářského sáčku pro čistou a rychlou práci.

5) Poleva: Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a podle potřeby zřeďte kokosovým olejem. Namáčejte vršky střapáčů do čokoládové polevy.

6) Dekorace: Ozdobte podle vlastní fantazie.

Vyzkoušejte také

Servírování a Tip

Podávejte jako lahodný dezert nebo jako speciální pochoutku k čaji nebo kávě. Tyto střapáče jsou skvělým tipem na domácí pohoštění pro návštěvy.