Vítejte u receptu na vynikající, ale hlavně netradiční čínské zelí plněné kuřecím masem a sýrem! Tato lahodná kombinace tradičních ingrediencí s moderními prvky vám zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Křupavé listy čínského zelí se spojují s bohatou náplní z šťavnatého kuřecího masa a lahodného sýra, vytvářející tak neodolatelně chutnou symbiózu. Připraveni začít? Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čínské zelí plněné kuřecím masem a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 500 g hlávky čínského zelí
- 200 g kuřecích prsou (vařených, pečených nebo uzených)
- 210 g sladké papriky (červená, žlutá a zelená)
- 300 g smetanového sýra
- 70 g uzeného sýra (pokud používáte uzené maso, nahraďte ho smetanovým sýrem)
- 50 g majonézy
- 100 g černých oliv
Jak budeme postupovat:
1. Hlávku čínského zelí rozřízněte podélně na polovinu.
2. Smíchejte smetanový sýr, uzený sýr nakrájený na kostičky a majonézu.
3. Nakrájejte sladkou papriku na kostičky.
4. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky.
5. Černé olivy nakrájejte na tenká kolečka.
6. Do sýrové směsi přidejte sladkou papriku, kuřecí prsa, olivy a smíchejte dohromady.
7. Oddělte listy od poloviny zelí a ponechte je u báze. Měli byste si z nich pořídit vějíř. Malé lístky uprostřed můžete odstranit a později je použít k vyplnění mezer.
8. Začněte od spodních listů vějíře, rozválejte je a potřete tenkou vrstvou salátu. Prázdná místa v každé vrstvě listů vyplňte kousky listů uprostřed hlavy.
9. Srolujte vějíř do ruličky, přičemž začněte u jednoho dlouhého okraje.
10. Vzniklou hlavu zabalte do několika vrstev potravinářské fólie a dejte na několik hodin do chladničky ztuhnout.
11. Poté ji vyjměte z fólie, nakrájejte na plátky a položte je na talíř.
Dobrou chuť!