Vítejte v našem online magazínu, kde vám představíme neodolatelný recept na vepřové karé ve vlastní jemné omáčce. Připravte se na chuťovou explozi a vychutnejte si šťavnaté a křehké kousky masa v doprovodu dokonalé omáčky, kterou si připravíte sami doma. Naše recepty vám přinesou nejen radost z vaření, ale také nové kulinářské dobrodružství. Ponořte se do světa lahodného vepřového karé a objevte tajemství jeho jemné omáčky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové karé ve vlastní jemné omáčce
Co budeme potřebovat:
- 2 cibule
- 800 g vepřové karé
- 350 ml vody
- 1 lžíce mouky
- 1 lžíce 18% zakysaná smetana
- sůl – podle chuti
- pepř podle chuti
Zdobení:
- hrst pažitky
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na jemno a vsypte ji na talíř.
2. Vepřové karé nakrájejte na silnější plátky a obě strany vyklepejte. Z obou stran je dochuťte solí smíchanou s černým pepřem, pak je položte na rozpálenou pánev a pečte je 4-5 minut z každé strany dozlatova.
3. Potom do pánve přisypejte jemně nakrájenou cibuli a společně pečte na mírném ohni – podlívejte vodou. Dochuťte solí a černým pepřem, poté přiklopte pokličkou a za pravidelného podlévání vodou pečte na mírném ohni 50 minut.
4. Pokud je maso měkké, přidávejte po částech mouku smíchanou s vodou, přilijte zakysanou smetanu a pokud je omáčka příliš hustá, dolijte vodu.
5. Vepřové karé ve vlastní jemné omáčce ozdobte pažitkou a můžete je také podávat s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
6. Dobrou chuť!