Vepřové maso se zeleninou pečené v troubě je dokonalým receptem na chutný oběd nebo večeři. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Určitě si ho připravte a budete velmi mile překvapeni. Výsledek zaručeně stojí za to!
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg brambor
- 300 g cibule
- 30 g česneku
- 300-400 g sladké papriky
- 200 g rajčat
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 2 lžíce olivový olej – na smažení
- 2 lžičky oregana
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžičky soli
- 3 lžičky sladké červené papriky
- 2-3 lžíce hořčice
- 1 kostka hovězího vývaru
- 100 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Brambory očistěte a nakrájejte na silnější půlměsíce.
2. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.
3. Zelenou a červenou papriku nakrájejte na plátky.
4. Rajčata nakrájejte na půlměsíčky.
5. Vepřovou kroketu nakrájejte na hrubší plátky.
6. Připravte si pánev s olejem, vložte do ní brambory a na ně položte krkovici, cibuli, papriky a rajčata. Osolte, opepřete, posypte oreganem a mletou červenou paprikou.
7. Přidejte hořčici a kostku hovězího vývaru. Polijte olivovým olejem a promíchejte rukama. Přidejte vodu a přikryjte ji alobalem.
8. Pečte v předehřáté troubě 70 minut při 220 °C až 230 °C.
9. Po uplynutí doby pečení odstraňte fólii a pečte dalších 20 minut při 250 °C.
10. Podávejte s láskou a grácií.
11. Dobrou chuť!